Dupa ce au reusit sa cloneze un soricel mort de 15 ani, acum oamenii de stiinta japonezi vor sa cloneze un Mamut, specie care a disparut acum 4,5 milioane de ani.
Celula folosita pentru clonarea soricelului a fost tinuta de Japonezi la -20 de grade Celsius, timp de 15 ani, iar clona animalului a iesit normala si a reusit si sa se reproduca.

Expertii sustin ca o astfel de clonare, a unui animal disparut de peste 4,5 milioane de ani ar putea fi posibila daca oamenii de stiinta ar gasi o celula intacta a animalului undeva in pamant, pastrata la o temperatura similara, de -20 de grade.

Potrivit estimarilor, in pamantul siberian s-ar gasi la ora actuala in jur de 10.000 de schelete de mamuti, astfel ca sansele oamenilor de stiinta sa gaseasca o celula "buna" sunt foarte mari.

Cea mai mare problema acum, nu este gasirea celulei, ci gasirea unei “gazde” in care sa fie implantata clona. Singurul animal suficient de mare pentru a creste inauntrul sau un pui de mamut ar fi elefantul.

Expertii japonezi sustin ca desi procedeul va fi foarte complicat, acesta este realizabil si se va intampla candva in urmatorii ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.