In cel mult 40 de ani nu vor mai exista fumatori pe Terra, sustin experti ai Citigroup, in urma cercetarilor privind numarul de fumatori din mai multe tari. Astfel, daca noul trend de reducere a fumatului va continua, obiceiul va disparea pana in 2050.

Noi cercetari derulate de Citigroup arata ca numarul fumatorilor din toata lumea a scazut cu 9,4% la nivel mondial, iar procentul fumatorilor este in continua scadere.

In Marea Britanie, de exemplu, numarul fumatorilor este in continua scadere inca din 1960, cand atinsese nivelul maxim de dependenta. In 2008, fumatorii reprezentau insa doar 20% din populatie. Un procent similar de fumatori se inregistreaza in Belgia, Finlanda, Norvegia si Statele Unite ale Americii
.

Oamenii constientizeaza mult mai mult riscul fumatului, iar odata cu interzicerea fumatului in locuri publice, in 2007, numarul fumatorilor a scazut considerabil. Analistii spun ca daca acest trend continua, piete importante de tigari vor duce lipsa de consumatori.

Trndul se va intinde insa pe termen lung, iar intre timp, companiile inca se bucura de profit, in urma cresterii pretului la tigari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.