Braconierii au ucis 333 de rinoceri in 2010, in Africa de Sud, fata de 122 in 2009, un record istoric pentru aceasta tara, care detine 70 la suta din populatia mondiala de mamifere mari, a declarat, miercuri Agentia de Parcuri Nationale, citata de AFP.

"Acesta este, fara indoiala, cel mai rau an, in termeni de braconaj ai rinocerilor. Este cel mai mare bilant inregistrat vreodata", a declarat Reynold Thakali, purtatorul de cuvant al Agentiei, potrivit MEDIAFAX.

Africa de Sud inregistreaza din 2006 o crestere a braconajului de rinoceri albi si negri, ale caror coarne sunt foarte cautate in Asia pentru presupusele beneficii medicinale sau pentru decor, scrie yahoo News.

Autoritatile au intensificat programele de lupta si nu ezita sa raspunda cu violenta braconierilor, adesea dotati cu arme ultramoderne.

In 2010, politia a arestat 162 de persoane implicate in afacerile de braconaj, unii fiind doar simpli mesageri altii capii unor retele criminale.

In ciuda eforturilor depuse, Africa de Sud a pierdut deja cinci rinoceri in 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.