Desi suna ca un scenariu SF, Google a sfidat expertii lingvistici si va lansa o aplicatie pentru telefonul mobil, care permite utilizatorilor sa isi traduca, integral, conversatiile in timp ce vorbesc.
Deocamdata aplicatia functioneaza doar in Engleza si Spaniola, dar Google are de gand sa extinda reteaua de limbi folosite.

Astfel, Google Translate foloseste dispozitivul pentru ca oamenii, in timp ce vorbesc la telefon sa isi auda propozitiile rostite in Engleza, traduse in Spaniola si viceversa, iar interlocutorul va auzi si el aceeasi traducere.

Utilizatorii vor trebui sa apese un buton pentru a activa sistemul de traducere dupa fiecare propozitie, dar, in mod uimitor, Google sustine ca serviciul va functiona in timp real.

Sistemul va fi gata de utilizare in 18 luni, anunta gigantul Google.

Google Translate pentru telefon va functiona prin inregistrarea cuvintelor spuse de utilizator, care apoi vor fi trimise catre serverul companiei si se vor intoarce traduse gata in alta limba.

Google are deja un sistem de traducere pe internet a carui baza de date creste tot timpul. Sistemul a acoperit deja 52 dintre cele mai folosite limbi din lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.