Consumul in cantitati mari de ibuprofen creste riscul producerii atacurilor cerebrale si a atacurilor de cord, avertizeaza oamenii de stiinta.
Cercetatorii au descoperit ca dozele mari de ibuprofen au riscuri de santate ridicate, asemena calmantelor periculoase care au fost restrase de pe piata cu multi ani in urma.

Miliane de oameni din intreaga lume consuma zilnic asa-zisele medicamente anti-inflamatore, prescrise de medici pentru combaterea artritei, pentru durerile de spate, sau chiar si pentru raceli, scrie Daily Mail.

Doctorii subliniaza ca riscul de atac cerebral sau infarct exista doar in cazurile unde pacientii iau doze de ibuprofen de-a lungul unei perioade lungi de timp, dar ca nu exista pericole daca se ia cate o pastila din cand in cand pentru o durere de cap.

Un stiudiu realizat de Universitatea Berna din Elvetia arata ca un pacient care consuma cantitati mari de ibuprofen pe o perioada mai lunga de timp este de trei ori mai predispus catre un atac cerebral sau un infarct decat un om normal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.