Daca te uiti la televizor sau te joc pe calculator o perioada mai lunga de timp,ai mari sanse sa suferi un atac de cord, spun specialistii, chiar daca exersezi constant.

Cei care stau mai mult de patru ore pe zi lipiti de ecranul televizorului sau al calculatorului, sunt predispusi la un atac de cord sau la o moarte prematura, spun medicii.

Analizele noastre arata ca doua sau mai multe ore petrecute in fata televizorului in fiecare zi cresc riscul unui eveniment cardiac”, a declarat doctorul Emmanuel Stamatakis, de la Departamantul de Epidemilogie al Universitatii din Londra, transmite Daily Mail.

Studiul a examinat asocierea dintre timpul petrecut in fata televizorului si atacurile de cord, aratand o crestere de 48% a riscului unui eveniment cardiac. Studiul mai arata si o crestere de 125% a riscului unor evenimente vasculare in cazul celor care petrec mai mult de patru ore pe zi in fata ecranului.

Aceleasi procente se aplica si celor care au un loc de munca sedentar.

Potrivit medicilor, aceste riscuri nu tin cont de alti factori cum ar fi: fumatul sau exercitiile fizice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.