Sute de newyorkezi si-au dat jos fustele si pantalonii, duminica, in metrou, un demers colectiv cu caracter ludic organizat din 2002 si care are loc in prezent in circa 50 de orase din 24 de tari din intreaga lume, potrivit AFP.

Participantii la aceasta initiativa s-au intalnit la ora locala 15.00 (22.00 ora Romaniei) in sase puncte din oras si au stat mai intai, la temperaturi sub 0 grade Celsius, sa ii asculte pe organizatorii celei de-a doua editii No Pants Subway Ride, care le-au explicat desfasurarea manifestarii, informeaza MEDIAFAX.

"Nu este ilegal, iar politia este prezenta pentru a va proteja, dar nu va scoateti si lenjeria intima", a spus unul dintre organizatori grupului de 300 de persoane care au pornit de la Foley Square. "Si nu uitati sa va puneti hainele in rucsacuri", a adaugat el, amintind ca, la una dintre primele editii ale insolitului eveniment, unii participanti si-au pierdut pantalonii sau fustele.

Cea mai in varsta persoana din acest grup era un barbat de 76 de ani, iar cea mai tanara - un bebelus de noua luni.

Participantii s-au inghesuit apoi in statia de metrou, si-au dat jos fustele sau pantalonii si au intrat in lenjerie intima in metrou ca si cum n-ar fi fost nimic ciudat in aceasta actiune. Cea mai mare parte a celorlalti pasageri pareau sa cunoasca evenimentul si nu se aratau nici surprinsi, nici agasati, ci zambeau.

Manifestarea a fost organizata si in alte orase americane - Washington, Los Angeles si Chicago -, intr-un total de 24 de tari. Evenimentul se tine in fiecare an in ianuarie, fiind organizat de grupul Improv Everywhere, cu sediul la New York.

In 2002, No Pants Subway Ride avea sapte participanti, toti barbati. Femeile si-au facut aparitia la urmatoarea editie. In 2006, opt persoane au fost retinute de politie si li s-au pus pentru scurt timp catuse, insa o luna mai tarziu, un judecator a dispus incetarea urmaririi in acest caz.

Citeste si:
TOP 10 cele mai scumpe oraşe din lume în 2022
TOP 10 cele mai scumpe oraşe...

Organizatorii au spus ca, anul acesta, 10.000 de persoane au confirmat pe Facebook participarea la evenimentul No Pants Subway Ride.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.