S-au intamplat recent, atat de recent, incat opinia publica mondiala le-a uitat intr-un elan aproape inconstient.

Presa globala nu le-a acordat importanta cuvenita, desi evenimentele de mai jos vor influenta in mod sigur viitorul. Dincolo de presupuneri, analize si comentarii, faptele petrecute fara stirea celor multi spun multe despre deriva in care continua sa rataceasca lumea in care traim, scrie descopera.ro.

  • Zidul Mexicului a fost spart

In timpul alegerilor partiale din 2006, din Statele Unite, congressmenii republicani au facut la repezeala o asa-numita Lege a Zidului de Securitate, un proiect care urma sa se finalizeze pri construirea unui zid dublu, intins pe toata lungimea granitei dintre Statele Unite si Mexic.

Imensul monument al discriminarii urma, asadar, sa aiba o lungime de peste 1.120 kilometri, insa din cauza lipsei de fonduri s-au construit doar 600 kilometri de zid iar pe restul distantei nezidite, autoritatile de la Washington au instalat un zid "virtual", supravegheat cu radare si camere video de ultima generatie.

Saracimea Mexicului incearca, de zor, sa forteze zidul invizibil si parte reuseste cu bine patrunderea in noul "teritoriu interzis" din continentul nord-american. Sa fie un semn ca saracia bate tehnologia?

  • Evreii americani nu mai sunt foarte incantati de Statul Israel

Stephen Walt si John Mearsheimer au lansat cartea "Lobby-ul israelian", in care dezvaluie ca sustinatorii din Statele Unite ai Israelului au deja o influenta covarsitoare asupra politicii externe a S.U.A. Vrand parca sa infirme datele expuse in controversatul volum, un studiu social recent afirma ca tinerii evrei americani sunt tot mai putini interesati de sprijinirea statului Israel.

Citeste mai multe pe descopera.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.