O descoperire recenta sugereaza faptul ca multe dintre legile fizicii ar putea sa nu fie valabile pretutindeni in Univers in forma lor cunoscuta pana acum.

O echipa de cercetatori de la Universitatea din New South Wales din Sydney (Australia) a analizat semnalele luminoase emise de quasari si receptate pe Pamant prin intermediul Very Large Telescope (VLT, Chile). Ei au constatat ca valoarea constantei de structura este diferita in unele regiuni ale cosmosului, scrie ziarullumina.ro

Dupa o serie de masuratori ce au vizat 300 de galaxii indepartate, cercetatorii au reusit sa stranga dovezi consistente in favoarea ideii ca valoarea constantei de structura variaza pe diferite directii in univers. Mai precis, datele existente sugereaza ca valoarea acestei "constante" era cu putin mai mica la momentul emiterii luminii de catre unii quasari indepartati, situati la 12 miliarde ani lumina, fata de valoarea constantei de structura inregistrata in prezent, in laboratoarele de pe Pamant.

Datele acestea indica faptul ca Pamantul este situat intr-o regiune din Univers care favorizeaza existenta vietii, ce are o constanta a structurii fine adecvata conditiilor necesare vietii si fiintelor umane, chestiuni care nu mai sunt valabile in unele regiuni indepartate din cosmos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.