Semnalele senzorilor seismici lasati pe suprafata lunara de astronautii Apollo in 1971 dezvaluie ca Luna are un nucleu lichid, asemanator Terrei.

Oamenii de stiinta de la NASA au descoperit ca nucleul intern este solid si bogat in fier, cu o raza de 241km, in timp ce nucleul extern este lichid, cu o raza de circa 329km. Ceea ce difera fata de Pamant este existenta unui strat partial topit din jurul nucleului, cu o raza de 482km, potrivit NASA.

Oamenii de stiinta au folosit informatiile culese in timpul misiunilor Apollo de pe Luna. Experimentul seismic pasiv Apollo a constat in amplasarea pe suprafata lunara a patru seismografe, intre anii 1969-1972, care au inregistrat activitatea seismica pana in 1977.

"Am aplicat tehnologiile folosite in seismologia terestra pentru a prezenta prima detectare a nucleului lunar", a spus dr. Renee Weber, cercetator la Marshall Space Flight Center al NASA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.