Cercetatorii americani au anuntat ca au dezvoltat un vaccin ce ar putea vindeca dependenta de cocaina.
Vaccinul a fost deja testat pe soareci, cu rezultate favorabile, iar cercetatorii sustin ca noul remediu ar putea da roade si in cazul oamenilor, potrivit livescience.com.

Vaccinul combina o substanta continuta de virusul unei raceli obisnuite, care alerteaza sistemul imunitar asupra riscului de imbolnavire, si o molecula similara cu acest drog.

Potrivit oamenilor de stiinta, noul vaccin nu actioneaza asupra sistemului nervos, insa alerteaza organismul cu privire la infectia cu cocaina si produce anticorpi ce neutralizeaza drogul, impiedicandu-l sa ajunga la creier. In mod normal, cocaina nu alerteaza organismul de un posibil risc.

Dupa ce au primit vaccinul, soarecii "drogati" nu au au raspuns cu simptome specifice unei doze de cocaina, timp de 13 saptamani. "Credem ca inventia este promitatoare in ceea ce priveste lupta contra dependentei de cocaina in randul oamenilor", a declarat cerectatorul studiului, Ronald Crystal. Acesta a adaugat ca tratamentul va functiona cel mai bine in cazul persoanelor care deja incearca sa renunte la consumul de cocaina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.