La cei 72 de ani, Bebe Tutunaru a facut ocolul tarii de 18 ori. Acum s-a intors destul de sifonat din cauza peripetiilor prin care a trecut.

Dezastrele inundatiilor din tara l-au impresionat cel mai mult. Din cauza oboselii, la iesirea din Constanta, batranul biciclist s-a accidentat grav, insa a continuat cursa temerara cu si mai multa indarjire.

In toiul verii, mai precis pe 27 iulie a.c., Bebe Tutunaru a plecat in cel de-al 18-lea tur ciclist al Romaniei. Batranul de 72 de ani suferea de inima si se plangea mereu de probleme la rinichi. Cu acelasi batran "Tohan", cumparat in anul 1984, nea Bebe a strabatut in sa Banatul-Crisana-Maramures-Moldova-Dobrogea-Muntenia-Oltenia. In cele 62 de zile cat a durat acest tur, Bebe Tutunaru a infruntat furia naturii, drumurile anevoioase, apele involburate si a poposit pe la mai toate prefecturile, dar si manastirile intalnite in cale. Batranul ciclist ne-a spus ca in Moldova a vazut iadul pe pamant.

"Am pus celofane pe bicicleta de atata ploaie. Am vazut sate intregi sub ape, sute de case daramate, drumuri distruse, culturi inundate si oameni disperati. Marea majoritate a oamenilor erau prea ocupati de propriile griji si nevoi pentru a mai avea timp de mine". Nestatornic si cu aventura in sange, nea Bebe sustine ca deja se pregateste pentru cel de-al 19-lea tur ciclist al Romaniei: "Am in mine microbul ciclismului si daca, Doamne fereste, nu voi putea pedala, voi merge cu biclicleta de coarne si tot voi tinde sa realizez 20 de tururi ale tarii".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.