Obsesia japonezilor pentru roboti si tehnologia au facut posibila realizarea unui miracol pentru persoanele cu handicap, oferindu-le o noua speranta pentru o viata mai buna.

Mai exact, japonezii au inventat un costum robotic cu ajutorul caruia, persoanele cu handicap motor, ar putea duce o viata mult mai buna.

  • Cum functioneaza?

Costumul robotic citeste semnalele electrice transmise de creier catre muschi si le foloseste pentru a ajuta miscarile pacientului.

Costumul are deocamdata doua optiuni: pentru unul sau ambele picioare. De asemenea, dispozitivul are mai multe aplicatii si poate fi folosit in mai multe scopuri, de la a-i ajuta pe ingrijitori sa-i ridice pacientii si pana la a-i ajuta pe muncitori sau pompieri sa isi faciliteze munca.

Functionabilitatea aparatului este demonstrata de un barbat din Japonia, care, dupa ce a stat noua ani intr-un scaun cu rotile, a reusit in sfarsit sa stea in picioare cu ajutorul costumului robotic.

Compania producatoare a inceput deja sa inchirieze costume de acest gen unor centre de sanatate.

Versiunea intreaga a costumului robotic, care va fi valabila si pentru ajutorul mainilor, va intra in productie de anul viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.