Un spatiu ce parea in ultimii ani, sortit uitarii, este repus in scena si readus in fata publicului. Muzeul Grigore Antipa. Descopera schimbarile cu care institutul cultural isi va intampina vizitatorii.

Prima schimbare semnificativa de la "Antipa" este aceea ca animalele nu mai sunt prezentate publicului sistematic, pe grupe si subgrupe, ci in asa-numitele "diorame", care sunt, de fapt, niste vitrine ce expun animalele in mediul lor de viata, refacut, in mod artificial, cu efecte speciale de sunet si lumina, dupa modelul marilor muzee occidentale, informeaza Gandul.

Fiecare diorama, care infatiseaza cate o bioregiune din fauna Romaniei sau din cea mondiala, de la mediul acvatic la cel alpin, este conceputa dupa un anumit scenariu, menit sa atraga privirile vizitatorilor, care vor fi incurajati sa afle detalii despre diversele animale accesand infotouch-urile instalate in fata fiecarei vitrine. Conceptul care sta la baza reorganizarii muzeului este, de altfel, interactivitatea, cei ce vor veni la muzeu nemaiasistand pasiv la o insiruire oarecare de exponate, ci cautand si descoperind ei insisi informatia. Vor fi proiectii in spatii special amenajate, plasme la tot pasul, holograme. Pana si pardoseala unor incaperi a fost modificata, fiind suprainaltata, din sticla transparenta, pentru a lasa impresia de modernitate.

In afara de modificarile aduse salilor de expozitie, muzeul va cuprinde si o serie de spatii, a caror lipsa a atras multe critici in trecut: o sala multimedia cu dotari de ultima generatie, un laborator pentru copii, unde cei mici vor putea studia singuri, la microscop, diverse organisme si se vor putea juca, un magazin de suveniruri, o cafenea, precum si locuri de odihna si informare. La magazinul de suveniruri vizitatorii vor putea cumpara obiecte personalizate, ce tin de specificul muzeului, dar si de promovarea imaginii acestuia. Deocamdata, obiectele comercializate nu se cunosc, ele urmand a fi o surpriza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.