Un caine rasa Border Collie a reusit sa invete 1022 de nume de jucarii, dupa trei ani de exercitii, sustin psihologii Alliston Reid si John Pilley.
Cercetatorii au incercat sa-l invete pe Chaser, cainele lui John Pilley, denumiri pentru diferite jucarii, cum ar fi frisbee, mingi, animale de plus si au fost uimiti sa descopere ca animalul de companie a reusit sa le invete si sa le tina minte pe toate, conform dailymail.co.uk.

Chaser a fost de asemenea capabil sa le sorteze in functie de culoare si forma, lucru invatat de copii in jurul varstei de trei ani.

"Am vrut sa vedem daca este o limita la numarul de cuvinte pe care le poate memora un caine si daca acesta poate intelege sensul lor sau doar raspunde la comenzi legate de un anumit obiect, cum ar fi «Adu!» ", a spus profesorul Reid.

"Nu spunem ca un caine poate invata limbajul asemenea unui copil, dar poate cu siguranta retine mult mai multe cuvinte decat se credea." a mai adaugat Alliston Reid

Potrivit MEDIAFAX, experimentul, care a avut loc la Wofford College, Carolina, a implicat prezentarea jucariilor una cate una si repetarea numelui acestora pentru a accentua asocierea. Cainele era si testat periodic din tot vocabularul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.