O racheta indiana care transporta un satelit de telecomunicatii a fost distrusa sambata, de echipa tehnica, din cauza unei avarii, anunta directorul Agentiei spatiale indiene.
Racheta a explodat dupa ce fusese lansata de la baza Sriharikota, situata la 80 de kilometri de Chennai, in sudul tarii, scrie MEDIAFAX.

Racheta GSLV, care transporta un satelit, deviase de la traiectorie si a fost distrusa de echipa tehnica la 47 de secunde de la decolare, a declarat M. K. Radhakrishnan, directorul Organizatiei indiene pentru cercetarea in domeniul spatial (ISRO).

Racheta a explodat la o altitudine de opt kilometri, iar resturile au cazut in mare. Potrivit datelor, calculatoarele de la bord nu mai erau in contact cu motoarele; speram sa aflam care a fost cauza avariei", adauga Radhakrishnan.

  • India - care spera sa lanseze prima misiune cu echipaj uman pana in 2016 - a lansat cu succes in iulie cinci sateliti.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.