Politia kenyana a arestat in aeroportul din Nairobi o thailandeza care incerca sa ajunga in Bangkok cu 20 de kilograme de fildes, a informat serviciul de protectie a faunei.
Femeia a fost arestata sambata, atunci cand era in tranzit in Maputo, Mozambique, cu 105 bijuterii de fildes. Ea a fost prezentata duminica in fata unui magistrat, realateaza Le Figaro, potrivit MEDIAFAX.

In urma cu doua saptamani, alti cetateni din Singapore care vroiau sa ajunga in Bankok au fost arestati pe aeroportul din Nairobi, avand asupra lor 92 de kilograme de fildes.

Thailanda este un punct de trecere a fildesului, care ajunge in special in China, unde este utilizat in medicina traditionala si pentru bijuterii.

Kenya este teatrul unui trafic important de fildes si a unei reveniri in forta a braconajului dupa ce, in ultimii, s-a reusit reconstituirea efectivelor de elefanti.

Ultimele arestari au fost facilitate de cainii specializati cu care se lucreaza in aeroportul din Nairobi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.