Cel care ne-ar putea reprezenta, este artistul plastic, Bogdan Adrian Lefter, cel care pana acum a impresionat deja in cadrul altor competitii similare: premiul II la Festivalul de Sculptura in Zapada din Elvetia, premiul I la Festivalul de Scultura in Nisip, Elvetia.
“Aceasta competitie se desfasoara in luna februarie sub forma unei cupe a Japoniei, la care participa doar cate o singura echipa din fiecare tara. Astfel, impreuna cu Iulia Carbunaru si Mihai Zdrancota voi reprezenta Romania. Eu sper ca vom castiga un premiu, mergand cu o lucrare plina de semnificatii. Personal, am renuntat la o competie similara din Franta, pentru a merge in Japonia, pentru ca acest concurs are o mai mare anvergura, chiar daca in felul acesta o sa avem mare nevoie de sponsori, pentru ca drumul pana acolo ne costa 3.000 de euro pentru toti“, a declarat Bogdan Adrian Lefter, potrivit lumeaong.org.
  • Ei au nevoie de ajutorul nostru !
„Sculptura noastra este dedicata tuturor celor care cred in speranta. Frumusetea ei este data de faptul ca nu stim niciodata ce este dincolo de ea. Cred ca povestea cutiei Pandorei (N.R.proiectul prezentat de romani) este prea actuala pentru a fi tratata ca o simpla legenda greceasca, nu atat de veche incat sa nu mai fie valabila. Totodata, acest mit este o lectie despre cum curiozitatea a determinat evolutia umana. In acest moment, omenirea a facut pasi uriasi in stiinta si tehnologie, dar trebuie sa ne folosim cunostintele in asa fel incat sa nu distrugem lumea”, explica artistul plastic.
  • In 2009 Bogdan Adrian Lefter a ocupat locul doi la un concurs international de sculptura in zapada care a avut loc in Elvetia; impreuna cu un tanar din Curtea de Arges,el a sculptat un rinocer dintr-un bloc de zapada. Lucrarea “SNOW RINO” a fost expusa intr-un parc din Elvetia.
  • Artistul a reusit sa impresioneze publicul si juriul si la un concurs ce a implicat sculpturi in nisip: Locul I in 2010 la cea de-a 12-a editie a Festivalului International de Sculptura in Nisip, din Rorschach - Elvetia cu lucrarea "FESTINA LENTE", deasemenea participand si in 2009 cu lucrarea "LOST CIVILIZATIONS".

Echipa Lumea ONG isi propune sa ajute cei trei artisti in incercarea lor de a strange fondurile necesare plecarii in Japonia si anume 3000 euro, reprezentand valoarea biletelor de avion. In aceasta idee considera ca daca 1000 de iubitori de arta ar dona cate 3 euro, acest proiect ar putea sa se concretizeze.

Pentru donatii este disponibil contul deschis la banca BCR (pentru cei ce folosesc Internet Banking, sunt la 3 click-uri distanta).
Titular cont: Bogdan Adrian Lefter
IBAN: RO89 RNCB 0318 0249 6963 0001 ( Pentru concursul din Nayoro Japonia)


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.