O echipa de oameni de stiinta din Japonia au creat in laborator un soarece capabil sa ciripeasca la fel ca o pasare.

Cercetatorii de la Universitatea din Osaka au modificat genetic mai multi soareci in cadrul unui program stiintific intitulat "Proiect pentru soarecii evoluati", relateaza news.com.au.

"Am incrucisat soareci modificati genetic timp de mai multe generatii, pentru a vedea ce se intampla. I-am examinat pe toti puii de soareci nascuti unul dupa altul (...) si intr-o zi am descoperit ca unul dintre ei canta ca o pasare"
a declarat coordonatorul proiectului, Arikuni Uchimura, adaugand ca "soarecele ciripitor", desi s-a nascut din intamplare, ar putea sa le transmita urmasilor sai darul pe care il poseda.

"Am fost surprins, deoarece ma asteptam sa vad mai multi soareci ce prezinta modificari ale aspectului fizic", a adaugat cercetatorul japonez, adaugand ca in urma acestui proiect stiintific s-a obtinut si "un soarece cu labute foarte scurte si cu o coada de Teckel".

Acum, laboratorul din Osaka, condus de profesorul Takeshi Yagi, are peste 100 de "soricei ciripitori". Echipa de savanti spera ca prin cercetarile lor sa descifreze misterul originii limbajului uman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.