Brazii pot provoca depresii pentru cei care nu sarbatoresc Craciunul.
"Simpla prezenta a unui brad foarte mic ii poate face pe unii sa se simta inclusi mai putin intr-un grup, ceea ce denota faptul ca un bradut de cativa cm poate produce efecte psihologice serioase", spune cercetatorul Michael Schmitt, potrivit metrolic.com.

Cand persoane care nu sarbatoresc Craciunul sau nu sunt crestine au completat un chestionar despre ceea ce simt in momentul in care e adus un brad mic in incapere, s-a ajuns la concluzia ca nu se simt in siguranta si au mai putine sentimente pozitive decat daca nu le-ar aminti nimic de sarbatori, potrivit unui studiu initiat de cercetatorul Michael Schmitt.

Studentii nu stiau ca studiul este legat de Craciun, spune cercetatorul Michael Schmitt. Prezenta unui brad i-a facut pe cei care nu sarbatoresc Craciunul sa se simta exclusi, potrivit livescience.com.

Schmitt a realizat un studiu similar legat de Craciun. Cercetatorul i-a rugat pe participanti sa completeze un chestionar despre ei in timp ce stau intr-o camera cu un brad de Craciun si in timp ce stau intr-o camera obisnuita, nedecorata, scrie Realitatea.net.

Bradul de Craciun nu a reusit sa imparta bucuria sarbatorilor in mod egal. Cei care nu sarbatoresc Craciunul au mai putine sentimente pozitive si le este stirbita increderea cand e un brad prin preajma. Crestinii si cei care sarbatoresc s‑au inveselit datorita bradului, dar spun ca se simt vinovati cand se afla intr-o camera cu brad. Aceste descoperiri sugereaza faptul ca si pentru iubitori sarbatoarea poate fi stresanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.