Bangul sonic provocat de avioanele militare israeliene pare sa fi trezit dorintele sexuale ale crocodililor aflati in hibernare dintr-un parc situat pe platoul Golan.

Potrivit cotidianului Maariv, citat de MEDIAFAX, de fiecare data cand avioanele depasesc bariera sonica deasupra parcului Hamat Gader, pe platoul sirian ocupat si anexat Israelului, masculii dintr-un grup de aproximativ o suta de reptile crescute in rezervatie incep sa emita zgomote specifice perioadei de imperechere.

"Aceste strigate foarte puternice, amintind de cele ale franelor unei masini, se pot auzi pe o raza de cateva sute de metri", a declarat pentru cotidianul Maariv David Golan, directorul parcului.

Acesta a mai spus, totusi, ca protejatii sai se limiteaza la a scoate aceste zgomote specifice, fara a trece la actul propriu zis, perioada lor de imperechere situandu-se la inceputul verii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.