Politia din Republica Moldova este pe urmele unui hot care se foloseste de hipnoza, reusind sa fure astfel zeci de mii de dolari de la functionari de banci, pe care i-a "convins" sa-i dea banii de "bunavoie".
Identificat in persoana lui Vladimir Kozak, in varsta de 49 de ani, barbatul a obtinut peste 40.000 de dolari de la functionari bancari ce nu au putut rezista puterilor sale hipnotice, a anuntat politia. Cea mai mare hotie comisa de Kozak in acest mod a avut loc la Chisinau, saptamana trecuta, la sediul central al Universalbank. Suspectul l-a convins aici pe un functionar sa-i inmaneze 12.000 de dolari. Victima a povestit politiei modul in care actioneaza hotul. Tehnica lui Kozak este de a incepe o discutie amicala cu functionarul, stabilind contact vizual (ochi in ochi) si plasandu-l pe interlocutor in stare de hipnoza, moment din care functionarul nu se mai poate impotrivi.

Conform raportului politiei, cel putin sase casieri au fost pacaliti astfel. Politia din capitala Republicii Moldova a instalat afise cu fotografia lui Kozak in toate bancile din oras si i-a sfatuit pe angajati sa anunte imediat daca-l vad pe acesta. Cu toate acestea, personalul de securitate din banci a fost sfatuit sa nu incerce capturarea lui Kozak fara ajutorul agentilor de politie, luandu-se in calcul posibilitatea ca suspectul sa aiba complici, dar si eventualitatea ca el sa aiba capacitatea de a se apara... tot prin hipnoza. Republica Moldova este una din tarile cele mai sarace din Europa, iar sistemul bancar este inca la inceputuri.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.