Dupa ani de zile in care s-au focusat pe enigmaticul zambet, expertii au descoperit cifre si numere minuscule in ochii Mona Lisei.

Celebra pictura Mona Lisa, semnata Leonardo Da Vinci, este din nou in centrul unui mister, de ieri, dupa ce specialisti in arta au descoperit ceva in ochii acesteia. Mai exact, istoricii din Italia au sesizat, la microscop, cifre si numere minuscule ascunse in pupilele Mona Lisei.

Expertii sustin ca semnele reprezinta ceva din adevaratul cod "Da Vinci". Astfel, reveletia ar putea avea legatura cu best-seller-ul "The Da Vinci Code", de Dan Brown, in care se mentiona faptul ca Mona Lisa ascundea mai multe secrete. Succesul manuscrisului a dus si la regizarea filmului cu acelasi nume.

Silvano Vinceti, presedintele Comitetului National pentru Patrimoniu Cultural din Italia, care se ocupa de acest caz, sustine ca in ochiul drept par sa fie pictate literele L si V, care ar putea sa reprezinte initialele lui Leonardo Da Vinci, in timp ce semnele din ochiul stang nu sunt exact definite.

"Este remarcabil ca nimeni nu a observat aceste simboluri pana acum. Suntem convinsi ca ele nu sunt o greseala, ci au fost puse cu buna stiinta de catre artist"
, a adugat acesta, potrivit DailyMail.

Capodopera renascentista a pictorului Leonardo Da Vinci, pictura Mona Lisa dateaza de peste 500 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.