Emilia Morosan, cercetator la Universitatea Rice din SUA, va fi premiata astazi chiar de presedintele american Barack Obama, pentru debutul sau extraordinar in cariera stiintifica.
Romanca va primi una dintre cele mai inalte distinctii acordate de guvernul Statelor Unite cercetatorilor aflati la inceputul carierei, impreuna cu alti 85 de oameni de stiinta, care vor fi recompensati de Obama, scrie Realitatea.net.

Emilia Morosan a fost nominalizata pentru premiu de Biroul de Cercetare Strategica din cadrul Fortelor Aeriene americane, pentru rezultate deosebite in studiile sale de astronomie, fizica si chimie. Romanca este in acest moment profesor-asistent la Universitatea Rice, din statul american Texas.

„Sunt foarte fericita. Recunoasterea meritelor ma bucura enorm, insa cel mai important este ca voi dispune de fonduri suplimentare care imi vor permite sa angajez oameni noi in echipa mea. Am fost nominalizata de Biroul de Cercetare Strategica din cadul Fortelor Aeriene, institutie care mi-a si finantat pana in prezent programele de cercetare ", a declarat Emilia Morosan, in momentul in care a aflat ca va fi premiata pe catre presedintele american, potrivit stirileprotv.ro.

Presedintele Bill Clinton este cel care a inaugurat aceste premii in anul 1996 si au ca scop onorarea cercetatorilor cu rezultate deosebite.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.