Ursii polari incearca sa se adapteze la noul mediu in care traiesc, un mediu in care intinderile de gheata sunt discontinue, limitate de portiuni din ce in ce mai extinse de apa.
Conform publicatiei britanice The Telegraph, un semn al acestor incercari de adaptare a fost observat in comportamentul femelelor cu pui. Acestea au inceput sa-si poarte puii pe spate atunci cand inoata prin zonele din ce in ce mai intinse de apa dintre banchize.

Oamenii de stiinta sustin ca acest comportament nou dobandit este vital pentru supravietuire puilor printre banchizele de gheata unde mamele lor vaneaza foci. Deplasarea pe spatele ursoaicelor limiteaza expunerea puilor la contactul cu apa rece a Oceanului Arctic, reducand in acelasi timp numarul de calorii consumate de organismul acestora pentru a mentine temperatura corpului constanta, scrie AGERPRES.

Informatiile despre acest nou comportament al ursilor polari au fost obtinute printr-un program de supraveghere si radiolocatie a acestora, desfasurat de World Wildlife Found (WWF) din 2007 in Alaska. Conform monitorizarilor realizate de oamenii de stiinta, in ultimii patru ani ursii polari au strabatut inot in medie pana la 650 de kilometri in cautarea hranei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.