O aplicatie creata special impotriva drepturile homosexualilor si casatoriilor intre persoane de acelasi sex a fost interzisa de catre Apple, dupa o plangere depusa de comunitatea gay LGBT.
Site-ul australian SameSame scrie despre aplicatia "The Manhattan Declaration", care a disparut subit din magazinul online iTunes.

Potrivit digitaljournal, aplicatia continea un document destul de lung, ce pleda in favoarea "casatoriei traditionale".

"Din cauza sanctitatii vietii umane, demnitatea casatoriei ca si uniune a unui sot cu sotia sa si libertatea constiintei si religiei sunt principii fundamentale ale dreptatii si bunului comun, suntem fortati de catre credinta noatra crestina sa vorbim si sa actionam pentru protejarea lor", era scris intr-unul dintre paragrafele documentului care i-a suparat pe activistii homosexuali.

De asemenea, aplicatia mai continea si un chestiunar despre casatoriile gay. Printre intrebari erau notate: "Crezi in sfintenia casatoriei dintre femeie si barbat"?, iar daca un utilizator alegea raspunsul "Nu", aplicatia le sugera ca este raspuns gresit.
Desi, aplicatia a fost inlaturata din Apple's iPhone App, in urma protestelor unor grupuri online ce sustin drepturile comunitatilor gay, Apple nu a facut nicio declaratie despre incidentul "homofob".

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.