Cea mai scazuta temperatura din tara in acest sezon, de minus 13 grade Celsius, s-a inregistrat duminica la Joseni, in judetul Harghita. Potrivit meteorologului Gyorfi Tunde de la statia meteo din Miercurea Ciuc, temperatura de minus 13.00 grade Celsius a fost consemnata intre orele 7.30 - 8.00 la Statia Meteo Joseni.

In judetul Harghita a fost ger, minimele consemnate de meteorologi duminica dimineata fiind de minus 11,5 grade Celsius la Miercurea Ciuc, minus 10 grade la Toplita, minus 8 grade la Bucin si minus 5 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc, potrivit MEDIAFAX.

Prognoza pentru intervalul imediat urmator indica insa o incalzire semnificativa. Astfel, luni, mercurul va urca pana la 18 grade, cu varfuri termice chiar de 20-21 grade in regiunile sudice. Cerul va fi variabil, iar precipitatiile rare, potrivit Realitatea tv.

Valori de 19 grade se vor inregistra la Alexandria si Giurgiu, si chiar 20 la Constanta. Si in Bucuresti vremea va fi frumoasa, iar soarele va aduce temperaturi de 18-19 grade luni, dupa 6-7 grade de dimineata
.

Marti vremea se mai raceste o idee, urmand ca amiaza sa numere intre 2 grade in nordul tarii, in Baia Mare si 16 grade in sud-est, la Constanta. Norii raman peste regiunile vestice si sud-vestice, dar ploile sunt slabe.

In Capitala, ziua de marti va fi mai rece, cu 12-13 grade, iar seara ar putea ploua slab.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.