Clujul inregistreaza inca o premiera medicala la nivel national, prin lansarea primului program medical integrat de control al greutatii special destinat copiilor supraponderali si obezi.

  • Consultatii medicale gratuite pentru copiii cu probleme de greutate
In perioada 2-15 decembrie, Centrul Medical Asteco din Cluj-Napoca ofera consultatii medicale gratuite copiilor cu probleme de greutate, in fiecare zi, de luni pana vineri, intre orele 14:00-20:00 si sambata intre orele 09:00-13:00.

Campania de consultatii gratuite se adreseaza tuturor copiilor cu varsta cuprinsa intre 0 si 15 ani si cuprinde un program complet personalizat de control al greutatii. O echipa formata din un medic pediatru, nutritionist, endocrinolog, psiholog si kinetoterapeut va realiza o investigatie completa a sanatatii copilului, identificand cauzele excesului ponderal.

Ulterior, familia va beneficia si de un program personalizat de alimentatie, efort fizic si consiliere parentala prin care copilul sa poata reveni la un grafic normal de crestere. Consultatiile gratuite se vor desfasura in limita programului disponibil, la sediul centrului din Str. Constantin Brancusi nr. 105. Detalii pe astecolifestyle.com.

  • 4 din 5 copii supraponderali vor deveni adulti obezi

Patru din cinci copii supraponderali vor deveni adulti obezi, potrivit celor mai recente statistici ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii, referitoare la evolutia greutatii populatiei, in timp ce Romania ocupa deja un ingrijorator loc 3 in Europa, la capitolul persoane supraponderale
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.