Un profesor de arte de la o universitate newyorkeza si-a implantat o camera foto in cap, pentru a fi sigur ca nu va rata nicio imagina demna de imortalizat.
Wafaa Bilal a fost supus unei proceduri chirurgicale pentru a-i fi implantata camera in teasta, experiment ce face parte dintr-o expozitie de arta gazduita de un muzeu din Qatar, relateaza digitaljournal.

Camera, care are dimensiunea unui deget
, va capta o fotografie/minut, timp de un an. Bilal planuieste sa o activeze pe 15 decembrie, urmand sa transmita live toate imaginile pe care le vizualizeaza, pe monitoare plasate in Manaf, Muzeul Arab de Arta Moderna, scrie The Wall Street Journal.
Bilal a lansat site-ul The 3rd I, ce poarta numele proiectului, insa nu se stie inca ce fel de fotografii vor fi postate si modalitatea de a le accesa. Doritorii mai au insa, de asteptat pana la 15 decembrie.

"‘The 3rd I’ se bazeaza pe munca mea anterioara, in combinatie cu diverse forme de arta (performance, arta digitala, arta corporala si fotografie) , toate realizand concept unic, exprimat prin propriul meu limbaj artistic", a declarat Bilal, care este profesor asistent in cadrul departamentului de fotografie si imagistica a Scolii de Arte Tisch, Universitatea New York.

Administratorii facultatii s-au gandit si la modalitatile de protejare a vietii private a profesorului Balil, in campus, acestia sugerandu-i ca lentilele sa fie inchise cand doreste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.