Inca 1.700 de fetusi, probabil proveniti de la clinici ilegale de avort, au fost descoperiti, vineri, intr-un templu budist din centrul orasului Bangkok, a anuntat Politia, dupa ce in aceasta saptamana au fost gasiti alti peste 340.

In aceasta saptamana alti peste 340 fetusi au fost gasiti intr-un templu budist din Bangkok, ei fiind descoperiti dupa ce localnicii au reclamat mirosul insuportabil, scrie MEDIAFAX.

Vineri, aproximativ 1.700 de fetusi, inveliti in plastic, au fost gasiti in doua camere mortuare.

"In total, 1.654 fetusi au fost gasiti in cele doua camere"
, a declarat, pentru AFP, Sombat Milintajinda, purtatorul de cuvant al Politiei, adaugand ca unele cadavre erau stocate de peste un an.

Aceste descoperiri au socat tara si a reaprins dezbaterea privind avortul, in Thailanda, unde este interzisa intreruperea sarcinilor, singurele exceptii fiind acele cazuri in care reprezinta un pericol mortal pentru mama sau daca este rezultatul unui viol.

Aceasta poveste "releva gravitatea problemei", a declarat primul-ministru thailandez Abhisit Vejjajiva.

Demnitarul insa a respins ipoteza unei modificari legislative, pe care el a descris-o ca fiind "suficient de flexibila".

Departamentul de Sanatate Publica, care a lansat a ofensiva la adresa clinicilor ilegale de avort in urma acestor descoperiri, a informat ca cifra de avort ilegal a ajuns la 80.000 intr-un an, in Thailanda, unde se inregistreaza peste un milion de sarcini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.