Trei romani au fost arestati la Roma dupa ce au fost surprinsi furand monede din Fantana Trevi, cea mai mare din capitala Italiei, unul dintre imigranti fiind vizat de o interdictie de intrare pe teritoriul Italiei, informeaza pagina online a agentiei APcom.

Romanii isi facusera dispozitive speciale cu magneti si reuseau sa scoata monedele ramase pe fundul celebrei fantani din capitala Italiei, scrie MEDIAFAX.

Ei se amestecau printre numerosii turisti care vin zilnic la fantana Trevi. La momentul potrivit, mai ales cand era foarte aglomerat, introduceau magnetii in apa si scoteau monedele pe care le ascundeau rapid.

Cei trei, cu varste intre 21 si 52 de ani, au fost urmariti si surprinsi in flagrant de politisti in timp ce scoteau monedele. Au fost arestati sub acuzatia de furt, iar autoritatile romane au descoperit ca unul dintre romani avea interdictie de intrare in Italia pana in 2015, urmand sa fie expulzat.

Zilele trecute, un roman beat, om al strazii la Roma, a fost amendat cu 160 de euro dupa ce a plonjat de mai multe ori in Fantana Trevi.

  • Fantana baroca, veche de 278 de ani, este opera lui Nicola Salvi. Lucrarile au inceput in 1732, dupa ce Papa Clement al XII-lea i-a comandat arhitectului sa faca un monument pe locul prin care trecea un vechi apeduct roman care aducea apa curata in oras.

Exista obiceiul ca turistii sa arunce cate o moneda in fantana, pentru a se asigura ca se vor intoarce la Roma. Monedele se arunca, de obicei, cu mana dreapta, pe spate, peste umarul stang. Rezultatul este ca in fiecare zi in fantana se aduna cam 3.000 de euro, bani care se strang in fiecare seara si a caror destinatie este subventionarea unui supermarket pentru saracii orasului.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.