Cinci imigranti solicita sa le fie recunoscute drepturile, iar pentru ca demersul sa atraga atentia autoritatilor si sa le fie luat in seama, dorm si mananca de 12 zile cocotati pe o macara de pe un santier in orasul Brescia din nordul Italiei.

Mii de imigranti au fost nevoiti sa paraseasca Italia din cauza crizei economice in 2009 si dupa adoptarea de catre guvernul de centru-dreapta al lui Berlusconi a unor legi care fac mai dificila obtinerea unui permis de sejur, mai ales in cazul pierderii locului de munca. Brescia - situata in cea mai bogata regiune a tarii, Lombardia - este orasul italian in care concentratia imigrantilor este cea mai puternica (12,9 %), potrivit unor statistici recente ale organizatiei catolice Caritas, citat de AGERPRES.

In ultimele zile, mii de persoane au manifestat pentru a sustine pozitia celor cinci imigranti in acest oras in care partidul populist Liga Nordului, aliat-cheie al guvernului Berlusconi, este foarte popular.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.