Coreea de Sud intentioneaza sa se asigure de puritatea apei din toalete, in timpul summitului principalelor state bogate si emergente (G20), care incepe joi la Seul, folosind pestisori aurii, spre nemultumirea militantilor pentru protectia animalelor.

Autoritatile sud-coreene au anuntat ca, pe langa mobilizarea a zeci de mii de politisti pentru a asigura securitatea summitului, intentioneaza sa plaseze sase pestisori aurii in rezervoarele de apa ale toaletelor din complexul unde se va desfasura reuniunea, pentru a se asigura de puritatea apei, informeaza MEDIAFAX, citand AFP.

Organizatia de aparare a animalelor din Statele Unite PETA a denuntat proiectul, explicand ca pestisorii aurii sunt sensibili la durere la fel ca pisicile si cainii.

"Protectia liderilor lumii este un lucru foarte serios, dar acest lucru este valabil si pentru protectia animalelor, care sufera ca si persoanele", a declarat o reprezentanta a organizatiei, Tracy Reiman.

"Exista o multime de metode stiintifice care ar proteja mai bine liderii lumii si ar evita agonia pestisorilor din cauza unei ape contaminate", a scris ea intr-o scrisoare adresata autoritatilor sud-coreene.

Coreea de Sud intentioneaza sa mobilizeze circa 50.000 de politisti in timpul summitului de joi si vineri, pentru a preveni posibile amenintari nord-coreene, atacuri teroriste sau manifestatii violente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.