Marile companii din Germania blocheaza accesul la retelele sociale, de teama spionajului industrial, dar si din cauza productivitatii in scadere a angajatilor.

Companii precum Volkswagen, Porsche si Commerzbank blocheaza accesul angajatilor la retelele sociale Twitter si Facebook. Mai mult, gigantul energetic E.On si grupul gazier Linde intentioneaza sa interzica si accesul si YouTube.

Principalul motiv il constituie spionajul industrial, potrivit Money.ro, in conditiile in care retelele sociale sunt principala poarta de intrare a virusilor in sistemele informatice ale companiilor.

Directorii se simt insa amenintati si de productivitatea angajatilor, afectata de folosirea la locul de munca a retelelor sociale.

Mai mult, guvernului condus de Angela Merkel intentioneaza sa promoveze o lege prin care firmele de resurse umane nu mai au voie sa utilizeze retelele sociale pentru recrutari, cu scopul de a se proteja viata privata a candidatilor la joburi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.