Krista si Tatiana sunt gemene in varsta de patru ani, dar nu oricum, ci poate cele mai interesante gemene din lume.

Fetitele s-au nascut cu craniile lipite, intr-o afectiune congenitala ce poarta numele de Craniopagus parasiticus. Mai exact, Krista si Tatiana au creierele unite printr-o punte la nivelul talamusului, formatiune statie pe calea informatiei senzoriale si nu numai, potrivit Yuppy.ro.

Cazul medical a fost intens mediatizat in toata lumea si a pus doctorii intr-o noua ipostaza, dupa ce au descoperit ca circuitele vizuale se incruciseaza, adica ceea ce vede o fetita este procesat de cealalta, care actioneaza imediat, luand un obiect pe care nici nu avea cum sa-l vada. Vorbim astfel de o singura persoana cu un corp atipic sau de doua persoane ce par sa aiba aceeasi personalitate. Mai mult, se pare ca fiecare dintre ele stie ce gandeste cealalta.

In ciuda acestei probleme, fetele merg, invata sa vorbeasca si evolueaza spectaculos. Muschii gatului s-au dezvoltat pentru a face fata solicitarilor extreme, iar frica de fracturi cervicale s-a diminuat.

Cu sustinerea potrivita, Krista si Tatiana inainteaza in viata. Nu se stie insa ce vor mai descoperi doctorii pe seama lor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.