Autoritatile saudite au anuntat descoperirea, in premiera in aceasta tara, a unui obiect ce provine din civilizatia faraonica, o inscriptie veche de 3 100 de ani, care cuprinde semnatura lui Ramses III.

Descoperirea a fost facuta acum patru luni in oaza Tayma (nord-vestul Arabiei Saudite), la 200 km de Tabuk, nod comercial pe drumurile Antichitatii, intr-o zona bogata in obiecte datand din perioada preislamica.

Inscriptia a fost gasita pe o piatra si poarta semnatura regala a lui Ramses, cu un dublu cartus, a spus intr-un comunicat Ali al-Ghabban, responsabil cu muzeele si antichitatile, potrivit AGERPRES.

Ramses III a fost al doilea faraon din Dinastia a XX-a ( a trait cca. 1220 – 1155 i.Hr. ). Este considerat ultimul suveran important al Noului Regat. A domnit 31 de ani, dar perioada este controversata ( sunt minim 9 variante ) ; cel mai probabil intre 1186 – 1155 i.Hr.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.