Arheologi australieni au descoperit o bucata de topor de piatra de acum 35 500 de ani, intr-un loc sacru al aborigenilor din nordul Australiei, acesta fiind cel mai vechi obiect de acest fel gasit vreodata.

Bucata de piatra, descoperita in luna mai intr-o regiune indepartata si cu vegetatie luxurianta din nordul tarii, are semne care arata ca provine dintr-un topor de piatra slefuita, a declarat Bruno David de la Universitatea Monash din Melbourne, potrivit AGERPRES.

David a spus ca cel mai vechi topor descoperit pana acum avea intre 20 000 si 30 000 de ani si se crede ca aceasta unealta a aparut mai intai in Europa, la sfarsitul ultimei ere glaciare.

"Avem acum dovada ca topoarele existau in Australia de acum 35 000 de ani. Aceasta inseamna ca ceea ce se crede despre radacinile europene nu explica total originea acestei unelte. Lucrurile trebuie vazute altfel", a afirmat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.