Adolf Hitler prefera painea cu marmelada la micul dejun si era amabil in relatiile interpersonale, potrivit unor documente de arhiva

Documentele contin marturiile unui dezertor austriac in varsta de 19 ani, care ofera o descriere detaliata din perioada pe care Hitler a petrecut-o la resedinta sa din Obersalzberg in Alpi, potrivit MEDIAFAX.

Descriind sederea sa intre decembrie 1943 si februarie 1944, prizonierul de razboi Schutze Obernigg afirma: "Hitler era carunt si cocosat, dar avea o expresie foarte multumita. Era amabil in relatiile cu ceilalti dar capabil sa bata cu pumnul in masa si sa strige in timpul conferintelor".

Acesta detaliaza rutina zilnica a lui Hitler, afirmand ca acesta se trezea in jurul orei 10.00, dupa care se vedea cu barbierul, un barbat "mic, chel si voinic", care "arata ca un clovn" si "purta o valiza foarte mare". Ulterior, mergea la plimbare dar nu ii placea sa fie urmarit, "iar daca vedea un ofiter SS urmarindu-l, striga la el «daca iti este teama, mergi si pazeste-te pe tine»". Prin urmare, garzile erau instruite sa il supravegheze de la distanta, fara sa fie observate.

Hitler lua micul dejun intre orele 11.00 si 11.30. Acesta consta in cafea, paine si marmelada. Dupa amiaza, acesta primea vizitatori, inclusiv pe medicul sau, "artisti si alte personalitati".

Hitler calatorea cu o escorta formata din cel putin trei masini si "intotdeauna statea langa sofer", uneori cu Eva Braun pe bancheta din spate. Lucra pana la ora 22.00, lua cina intre orele 01.00 si 01.30 si adormea pe la ora 04.00, potrivit sursei citate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.