Nu numai oamenii isi folosesc de preferinta mana dreapta ca sa apuce diverse lucruri, ci si cimpanzeii, arata un studiu.
In cadrul studiului realizat de cercetatori spanioli si publicat in revista 'American Journal of Primatology', cercetatorii au observat comportamentul a 114 cimpanzei din Spania si Zambia.

'Trebuia ca cimpanzeii sa apuce un tub cu o mana si sa scoata din el, cu cealalta sau cu ajutorul unor instrumente, mancarea de acolo', se arata in studiu. 'Experienta s-a concentrat pe ceea ce cere o coordonare a celor doua maini, iar cimpanzeii au fost mai mult dreptaci cand au luat mancarea din tub', adauga studiul, potrivit AGERPRES.

Autorii cercetarii spun ca aceasta caracteristica era considerata pana acum 'exclusiv umana', fiind atribuita asimetriei creierului uman care permite realizarea activitatilor complexe, necesitand coordonarea mainilor, scrie physorg.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.