Japonia va testa un nou sistem de securitate, capabil sa detecteze urme de explozibili in doar cateva secunde, cu ocazia summitului Asia-Pacific de luna viitoare.

Sistemul, aflat inca in stadiul de proiect, va fi instalat intr-o gara din Yokohama, in apropiere de Tokio, unde in luna noiembrie va avea loc Forumul economic Asia-Pacific, anunta surse oficiale de la Tokio, potrivit AGERPRES.

In faza de testare, doritorii vor putea opta pentru portile de verificare echipate cu dispozitive fabricate de Hitachi, sau pot alege o alta ruta, informeaza physorg.com.

Sistemul consta in examinarea urgenta cu un aparat special a particulelor degajate cu ajutorul unui jet de aer cald si aspirate de pe imbracamintea si corpul pasagerilor.

  • Rusia: Un nou sistem antiterorist, cu trei niveluri de alerta
Si, Rusia ar putea introduce in curand un sistem de alerta antiterorista cu trei niveluri, proiectul fiind elaborat de Comisia nationala antiterorism.

Potrivit AGERPRES, Guvernul a pregatit un act normativ in acest sens, pe care urmeaza sa-l trimita spre dezbaterea si aprobarea Dumei de Stat /camera inferioara a parlamentului rus/, a declarat consilierul presedintelui Comisiei nationale antiterorism, Andrei Prjezdomski.

Potrivit documentului, vor fi stabilite trei niveluri de alerta: un nivel ridicat va corespunde culorii albastru; inalt - galben si critic - rosu. Autoritatile vor lua masuri de securitate suplimentare in functie de nivelurile de alerta fixate. Niciun dintre nivelurile de alerta nu implica restrictionarea libertatilor civice, a dat asigurari oficialul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.