In Mauritania, unde obezitatea este un criteriu de frumusete la femei, conform traditiei, fetele sunt hranite si ingrasate inca din frageda copilarie.
Guvernul incearca astazi sa schimbe mentalitatile si previne asupra riscurilor asociate obezitatii, scrie cotidianul Le Parisien.

Potrivit AGERPRES, grasimea este un criteriu de frumusete, de sanatate si de reusita in societate, in timp ce fetele slabe, considerate inferioare, atrag oprobriul asupra familiei. Astfel, pentru a nu fi aratate cu degetul, familiile isi ingrasa fetele cu lapte de camila.

Se spune ca unele ar folosi chiar si produse chimice de uz veterinar. Unele fete se imbolnavesc. Daca refuza sa manance, sunt batute cu batul. In 2008, 38% dintre femeile intre 15 si 49 de ani au fost hranite cu forta si 70% dintre ele spun ca nu le pare rau.

Insa, in prezent autoritatile au inceput sa-si puna semne de intrebare cu privire la aceasta traditie primitiva a "femeii care umple patul". Majoritatea femeilor mauritane sufera de hipertensiune, de diabet sau de probleme cardiace. Catre varsta de 40 de ani, aceste femei abia mai pot sa se miste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.