Statuile-nuduri din Palatul Bogor din Indonezia, construit in 1744 si reconstruit in 1856, au fost acoperite cu haine deoarece pe sotia presedintelui tarii, Ani Yudhoyono, o deranjeaza operele de arta care prezinta goliciunea umana.

Explicatia a fost oferita de un functionar al vechiului palat olandez cu arhitectura neoclasica, dupa ce ziaristii au observat ca o statuie de bronz aflata la intrare, si care prezenta o femeie dezbracata, era acoperita cu un batic verde cu motive florale pana aproape de genunchi, scrie AGERPRES.

O alta sculptura din marmura aflata in sala principala, si care infatisa o femeie cu spatele gol, era imbracata cu o tesatura alba pana la gat.

Primul palat din Bogor, construit pentru guvernatorul olandez, avea initial trei etaje, insa dupa pagubele suferite la cutremurul din 1834 s-a decis reconstruirea sa pe un singur nivel.

Cea mai mare parte a decoratiunilor actuale provin din anii in care presedintele Sukarno a locuit aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.