Cele mai vechi texte redactate in limba ebraica, vor putea fi studiate intr-o arhiva online, gratie unei initiative anuntate marti de Autoritatea pentru Antichitati din Israel si de Google.
Proiectul le va oferi internautilor posibilitatea de a vizualiza manuscrisele gratie ultimei tehnologii de filmare a documentelor, la o definitie inalta, scrie AGERPRES.

Descoperite intamplator in 1947 in niste pesteri din Qumran, un important sit arheologic de langa Marea Moarta, textele scrise pe un pergament vechi de 2.000 de ani contin fragmente din toate cartile Vechiului Testament, cu exceptia Cartii Esterei, precum si mai multe apocrife si scrieri ale sectelor.

Utilizatorii internetului vor putea participa la ceea ce Autoritatea pentru Antichitati a descris drept 'cel mai tare joc de puzzle', prin intermediul caruia au ocazia sa refaca manuscrisele prin alaturarea pieselor individuale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.