Delegati din peste 190 de tari participa la o conferinta ONU deschisa luni, in Japonia, pe tema protejarii diferitelor specii ale biosferei ce sunt amenintate cu disparitia dar si a protejarii ecosistemelor in fata amenintarii poluarii.
Lucrarile acestei conferinte desfasurate sub titlul Conventia ONU asupra Diversitatii Biologice (U.N. Convention on Biological Diversity) se vor derula pe parcursul a doua saptamani si ar putea accentua din nou divergentele de opinie in ceea ce priveste masurile ce trebuie luate, intre statele dezvoltate si cele in curs de dezvoltare, divergente care au dinamitat si negocierile privind protejarea climei, scrie AGERPRES.

Delegatii s-au intalnit luni la Nagoya, 270 de kilometri vest de Tokyo, pentru cea de-a 10 conferinta internationala de acest fel, dupa infiintarea Conventiei ONU asupra Diversitatii Biologice, la Summitul Pamantului din 1992, pentru a cadea de acord asupra unui set de 20 de masuri care in urmatorii 10 ani sa stopeze sau macar sa incetineasca semnificativ procesul de disparitiei speciilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.