Banalele desene si mazgalituri pe care le schitam grabit pe marginea unei foi de hartie atunci cand vorbim la telefon sau cand ne aflam in timpul unei sedinte reprezinta ecoul partii subconstiente a mintii umane.
Garbo iti prezinta semnificatiile psihologice ale celor mai frecvente desene si mazgalituri:

Cel care deseneaza intotdeauna chipuri diverse este o persoana care incearca sa para ceea ce nu este, o persoana care nu isi este autosuficienta si are in permanenta nevoie de sprijinul si confirmarea celorlalti. Are insa inclinatii artistice deosebite.

Sunt unii indivizi care au obiceiul inconstient de a desena chipuri hidoase, urate. Ce poate denota acest lucru? Ei bine, desenarea de chipuri urate poate trada o personalitate antisociala, o persoana retrasa, inchisa in ea, careia ii lipseste increderea in sine si in ceilalti. Totodata, denota agresivitate si rautate sau un temperament inclinat spre violenta. La polul opus, fetele frumoase, proportionate armonios tradeaza o persoana sociabila, prietenoasa, o fire deschisa si increzatoare. Cel care are tendinta de a desena fete care zambesc este o persoana joviala, energica, plina de viata, cu un simt al umorului bine conturat.

Daca schitezi in mod frecvent inimi inseamna ca esti o persoana emotionala, iar latura sentimentala este foarte importanta pentru tine. Esti extrem de sensibila in ceea ce priveste despartirile si, pentru ca te implici mult, ai tendinta de a suferi enorm la fiecare despartire. In mod frecvent, te lasi cuprinsa de sentimentul de dezamagire si cazi prada depresiei. Esti tipul de om care devine dependent de relatii, iubind ideea de iubire mai mult decat o persoana anume.

Copacii schitati pe marginea foii desemneaza o persoana cu un intelect deosebit, punctuala si rabdatoare, cu un simt al responsabilitatii foarte bine dezvoltat. Copacii pot indica totodata faptul ca o anume persoana din trecut se afla inca in mintea si inima ta. Daca sunt insotiti de flori si iarba, indica o stare actuala de fericire, dar si nevoia de protectie. Prin natura lor, florile si frunzele sunt semne ce ascund valente feminine. Desenarea unui copac cu flori si frunze poate indica o persoana care devine constienta de adevarata sa personalitate. Crengile goale, fara frunze si flori, indica tristete si inclinatia spre depresie. Crengile cu fructe si frunze sunt un indiciu al faptului ca pentru cel care deseneaza ideea de iubire este legata cu ideea de familie si fecunditate.

Citeste si:
Pare un desen ca oricare altul. Uita-te mai bine. Vei fi surprins!
Pare un desen ca oricare...

Descopera pe Garbo alte semnificatii psihologice ale mazgaliturilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.