Incredibila salvare a minerilor chilieni a fost marcata de numarul 33, "omniprezent" de-a lungul tragediei si operatiunilor de salvare.

Astfel, 33 de minerii au fost prinsi in subteran, putul de salvare de 622 metri fiind sapat in exact 33 de zile, noteaza AFP, precizand si faptul ca salvarea a inceput pe 13 octombrie 2010 (13/10/10), suma cifrelor fiind tot 33.

"Numarul 33 apare peste tot, este un miracol", declara Maria Segovia, sora unuia dintre minerii salvati, reamintind ca 33 a fost si varsta Mantuitorului Hristos, citeaza MEDIAFAX.

"Am 33 de ani, suntem 33 de mineri, iar Iisus Hristos a avut 33 de ani. Este o coincidenta in sensul unui miracol, iar acest lucru imi da forta sa continui"
, ii scria sotia minerului Victor Zamora.

"Lucrarile au durat 33 de zile, la fel ca numarul minerilor; eu cred in numerologie, trebuie sa fie ceva aici", a declarat si Mijail Proestakis, directorul companiei Driller Supply.

Numarul 33 a devenit astfel omniprezent la intrarea in mina San Jose, fiind imprimat pe tricouri in onoarea minerilor.

Toti cei 33 de mineri au fost scosi teferi din mina San Jose


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.