Guvernul conservator din Canada doreste sa-i ajute pe canadienii someri sa inceapa cariere de stripperi si dame de companie, pe care anterior le considera "ofensatoare moral".
Potrivit Toronto Star, Ottawa doreste sa introduca aceste cariere in baza de date cu locuri de munca a Guvernului, la care au acces si provinciile. Acest proiect al Departamentului de resurse umane (HRDC) al Guvernului canadian i-a determinat pe unii critici sa se intrebe cum au devenit "brusc respectabile aceste cariere si cum pot permite conservatorii asa ceva". "Este o contradictie (...) sa sustii, brusc, un serviciu de escorta ca pe o ocupatie legitima pentru femeile canadiene somere", a declarat Pat Martin, parlamentar social-democrat din cadrul New Democratic Party (NDP).

Terri-Jean Bedford, o prostituata care a reusit sa obtina, in justitie, respingerea legilor privind prostitutia, a declarat ca cele doua sunt ocupatii legitime si "a venit vremea ca oamenii sa nu mai judece ocupatiile altor persoane". "Exista o serie de ocupatii dezagreabile, pentru care eu nu as opta. Soldat este una dintre ele, iar cealalta, probabil, este politician", a spus Bedford, relateaza MEDIAFAX.

Schimbarea de atitudie a conservatorilor intra in conflict cu nemultumirea lor fata de hotararea unei Curti federale care stabileste ca legile privind prostitutia incalca prevederile constitutionale. Guvernul a facut imediat apel impotriva hotararii, afirmand ca "prostitutia este o problema care dauneaza atat indivizilor, cat si comunitatilor".

Proiectul, care nu a fost implementat inca, introduce, intre ocupatiile care vor fi "acceptate sa fie postate pe Banca de Joburi", pe cele de "dansator exotic, dansator erotic, dansator nud, dansator striptease si dansator la masa", dar si pe cele "dama de companie, agent de linie erotica, agent telefonic pentru servicii personale". Multe dintre aceste ocupatii erau descrise, intr-o nota a HRDC, in 2003, ca "ofensatoare moral pentru majoritatea canadienilor".

Citeste si:
Forțele Aeriene Regale Canadiene își încep misiunea de poliție...
Forțele Aeriene Regale...

Stripperii au creat probleme Guvernului federal si in trecut. In 2004, opozitia a cerut demisia ministrului Imigratiei din acea perioada, Judy Sgro, din cauza hotararii biroului acesteia de a prelungi permisul de sedere unui stripper din Romania si din cauza unui program special prin care se permitea stripperilor straini sa obtina vize speciale de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.