Pilotul unui avion de la Qatar Airways ce zbura din Filipine in Qatar a decedat in timpul zborului, fortand echipajul sa aterizeze de urgenta.
Aeronava A330 Airbus, ce transporta 250 de pasageri, a decolat de pe aeroportul din Manila, urmand sa aterizeze in Doha, insa pilotul nu a mai reusit sa ajunga la destinatie. Barbatul, de origine indiana, in varsta de 43 de ani a acuzat dureri in piept, la scurt timp de la inceperea calatoriei.

Potrivit digitaljournal, copilotul a cerut permisiunea sa aterizeze pe Aeroportul International din Kuala Lumpur, iar o echipa de medici il asteptau la aterizare, insa acesta a decedat subit.

"Pilotul a fost declarat mort, iar oficialii aeroportului din Malaezia au luat imediat masuri, schimband imediat intreg echipajul, inainte ca avionul sa-si reinceapa cursa catre capitala Qatar-ului", a declarat pentru publicat The Star, purtatorul de cuvant al Aeroportului Kuala Lumpur.

Seful politiei aeroportului, Supt Zahedi Ayub, a declarat ca pilotul a fost transportat la spital pentru necropsie, iar rezultatele au aratat ca moartea a fost provocata de un atac de cord.

Potrivit The Guardian, anul trecut, un pilot din cadrul companiei Continental Airlines, care zbura de la Bruxelles catre New Jersey, a murit tot din cauza unui atac de cord, exact deasupra Oceanului Atlantic, insa cei doi co-piloti de rezerva au preluat controlul avionului pana la destinatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.