O spioana rusa ar fi utilizat o replica a pasaportului unei irlandeze care lucreaza pentru o organizatie de caritate, numita "Din Rusia, cu dragoste", dupa numele unui film cu James Bond.

Politia irlandeza ancheteaza cu privire la utilizarea frauduloasa a unor informatii, provenind de la pasapoate irlandeze, de catre o retea de spioni rusi, care a fost anihilata, anul acesta, in Statele Unite, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit lui Debbie Deegan, directoarea organizatiei "Din Rusia, cu dragoste", o organizatie nonguvernamentala irlandeza de ajutor pentru orfani rusi, politia a informat-o pe una dintre voluntarele ONG-ului ca este necesar sa isi procure un nou pasaport.

Copia "pasaportului ei a fost utilizata undeva, in lume. Nu se stie unde. Ea nu mai calatorea cu noi de aproximativ trei ani", a precizat Debbie Deegan.

Ministerul irlandez al Afacerilor Externe a refuzat sa faca vreun comentariu.

Potrivit cotidianului irlandez Sunday Independent, pasaportul ar fi putut fi "utilizat de o seducatoare agenta, care isi spunea Cynthia Murphy si care ducea o viata normala in Statele Unite, impreuna cu sotul ei american". Adevaratele nume ale lui Cynthia si Richard Murphy, care locuiau in New Jersey (est), erau Lidia si Vladimir Guriev.

In iunie, Irlanda a expulzat un diplomat israelian, ca masura de retorsiune fata de utilizarea de false pasapoarte irlandeze, in asasinarea, la Dubai, in ianuarie, a unui cadru al miscarii Hamas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.