Incalzirea globala este reala si socanta, insa clipul realizat cu ocazia Zilei Impotriva Schimbarilor Climatice, depaseste normalitatea, prezentand copii care explodeaza si zgarciuri de corpuri umane.
Potrivit Mother Nature Network, "No pressure" are ca personaje o profesoara si elevii sai. Stundentii care nu raspund corect la intrebarile profesoarei cu privire la schimbarea climatica, nu sunt pedepsiti cu note proaste, ci ...explodeaza.

Desi mesajul pe care autorii reclamei au incercat sa-l transmita a fost unul de unul de implicare sociala directa si prezinta staruri precum actrita Gillian Anderson din “Dosarele X” sau atacantul lui Tottenham Peter Crouch, marile companii care au sprijinit campania si-au dat seama ca nu e ceva cu care sa fie asociate.

Potrivit fastcompany.com, Sony, sponsor initial al campaniei, a anuntat ca nu mai sprijina, insa Kyocera, a numit-o "o eroare grava”, dar nu si-a retras suportul.

Clipul "No pressure" a fost realizat pentru sustinerea campaniei globale 10:10, care are ca scop reducerea emisiilor de carbon cu 10% pentru fiecare in acest an, pentru o planeta mai buna. Realizarea campaniei vine in contextul in care 10 octombrie (10.10.2010 -nr) este Ziua Impotriva Schimbarilor Climatice.

Reclama a fost stearsa de pe site-ul campaniei, iar Eugenie Harvey, directorul 10:10 din Marea Britanie, si-a cerut scuze. Cu toate acestea, clipul circula in continuare pe internet.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.